keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Joulun odotus on jännittävää..

...ainakin silloin kun on yllätyskalenteri!
Siskon lapsille päätin tehdä lahjaksi joulukalenterit. Lapsia on 5, aikomuksena oli tehdä kalenterit vain kolmelle nuorimmalle (tytöt 11 ja 8v, poika 8v)

Tytöille tein henkarissa riippuvat (kiinnitys KAM-nepit) kalenterin. Heppa-aiheinen on 8v heppahöperölle. Tilkkutyö-kankaista leikattu aiheisiin sopivia kuvia ja niistä tehty taskut johon yllätys voidaan laittaa. Numerointi on tehty puuvillavinokanttinauhalle kangastussilla. Yllätyksinä makeisten lisäksi kaikkea pientä kivaa tytöille sopivia juttuja; hiuslenkkejä, kynsilakkaa, korvakorut...


Pojalle taas syntyi varsin komean kokoinen Traktori-aiheinen kalenteri. Pohjakankaana oleva kangas on fleeceä. Jenkeistä ostettu peittopaneeli - on siis todellakin ison kokoinen! Fleecen "tukikankankaana" puuvillakangas. Tähänkin kalenteriin taskut on ommeltu aiheeseen sopivista tilkkutyökankaista leikatuista kuvista ja numerointi on tehty puuvillavinokanttinauhalle kangastussilla.
Alkuperäinen tarkotus oli siis tehdä vain nämä kolme kalenteria. Mutta kummityttöni (14,5v) esitti myös toiveensa omasta kalenterista... Siskon ideasta syntyi Heppahöperön essu-kalenteri!
Pohjana siis ihan perusessu, aikuisen kokoa. Kaava Suuresta käsityölehdestä. Tähän essuun kiinnitin pienillä hakaneuloilla 23 pientä pakettia, jotka kätkevät sisälleen makoisan yllätyksen. Jouluaaton paketti löytyy esiliinan taskusta.

Ja jos kerran 5:stä lapsesta neljä saa kalenterin, ei vanhinta (poika 16,5v) voi jättää ilman. Viides kalenteri oli varsin yksinkertainen, narussa roikkui 24pikkuruista pakettia, jotka kätkevät sisälleen makean yllätyksen!

2 kommenttia:

  1. Mä olen etsinyt sitä äitiyspakkauksessa ollutta makuupussia. Vielä ei ole löytynyt kuin yksi tosi huonokuntoinen, jota en kelpuuttanut. Muistan viime keväänä nähneeni niitä usein kirpparilla ja harmittaa, etten silloin ostanut.

    VastaaPoista
  2. ne koristeet kämmekkäisiin tein pitsikukka laitteella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!