tiistai 29. joulukuuta 2009

Ompelukoneen äärellä...

Siskollani on paha tapa pyytää viime tipassa tekemään jotakin. Tänäänkin kävi näin. Muutaman tunnin varoitusajalla piti väsätä muovikassin kaavalla tehty lehmäkassi...

Kassin päälikangas on pellavaa, vuori- ja lehmäkangas puuvillaa. Tein tuosta lehmäkankaan kuviosta kassiin taskun.Näitä kasseja on tullut tehtyä siskolle useampikin pienellä varoitusajalla...

...Muutakin on toki tullut tehtyä lyhyellä varoitusajalla - jopa odottaessa. Tässä taannoin sisko tuli luokseni kankaan ja tykötarpeiden kanssa ja totesi että "Tästä pitäisi saada tälläinen, mutta vähän isompi - nyt heti"...
Njooh.. Viime tipassa sitä parhaiten saa jotain tehtyä!

Etualalla oleva inkkarimekko on ostettu jenkeistä, siskoni 11v tytölle. Alemman mekon tein siskoni 14,5v tytölle.

Kaavat väkerretty pienemmän mekon mukaan, kiinnitys takana tarranauhan pätkällä, kuten alkuperäisessäkin mekossa. Mekon kangas on jonkin sortin verkkarikangasta (... sitä polyestermokan tapaista...), hapsut on velouria. Näin jälkeen päin harittaa etten enää jaksanut/viitsinyt/ehtinyt purkaa tuota vyötäröllä olevaa koristenauhaa ja lisännyt vielä siihenkin hapsuja... Helman hapsuissa roikkuu jokunen helmi.
Jokatapauksessa mekko ajoi asiansa. Muutamassa tunnissa, kiireessä ja olemattomista materiaaleista väsätty inkkarimekko, jotta sisarukset olisivat Hallowenin ratsastustapahtumassa samanlaisissa asuissa.

*****
Aina kiire ei kuitenkaan johdu siitä että toimeksi anto olisi tehty viime tipassa. Mulla on itsellänikin paha tapa jättää asiat viime hetkeen... Kesällä 2006 halusimme äiti-lapsi -porukan kanssa muistaa silloista  neuvolantätiämme antoisasta äiti-lapsi -kerhon järjestämisestä ja annoimme kiitokseksi  esiliinan. Nyt 3 vuotta myöhemmin tämän entisen neuvolantädimme jäädessä eläkkeelle muistimme porukalla häntä uudella lahjalla.

Milläpäs muullakaan kuin muovikassin kaavalla tehdyllä kangaskassilla!! Aamulla aloitin kassin ompelun, kun iltapäivällä oli määrä mennä neuvolan tätiä tapaamaan... Onneksi kassin tekemiseen menee vain 45min! Tosin se aika kuluu peruskassiin, tässä kului enemmän aikaa johtuen taskuista..
Vaaleanpunainen puuvillakangas on sekä pääli- että vuorikankaana. Puuvillaisesta muffinssi-kankaan jämistä tein 2 taskua. Isomman taskun sisäpuolelta löytyy myös lenkki jossa on kärrypoletti kiinni.

Jotta kassin mukana menisi myös muisto meistä, kortista löytyi ryhmämme kuva, joka on tässä 4vuoden aikana kasvanut muutamalla pikkusisaruksella - Niin isot kuin pienetkin ryhmämme lapsosista pääsivät mukaan kassin tekoon:

Kassin toiselta puolelta löytyy jokaisen lapsen kädenjälki. (Neiti Helmiäisen käsi on vasemmalla ylhäällä oleva punainen käsi ja neiti Aurinkoisen käsi siinä yläpuolella oleva vaaleanpunainen pikkukäsi) Kirjoitin käden kuvien alapuolelle myös lasten nimet kangatussilla.
Kassin lisäksi pakettiin kätkeytyi joulukahvia ja pieni Kultasuklaan jouluinen suklaarasia! Tällä yllätyksellä halusimme toivottaa leppoisia eläkepäiviä meidät yhteensaattaneelle mukavalle neuvolantädille!!

1 kommentti:

  1. onnea suuresta käviä määrästä.
    en osaa kyllä valita mistä tykkää blogissasi eniten mutta nuo kauppakassit ovat aivan ihania!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!