torstai 2. elokuuta 2012

Potkupukua mä metsästän...

Miten voikaan olla hankalaa löytää tavallista potkupukua? Nimenomaan terällistä versiota. Tyttösten serkku-prinssille sellaisia on etsitty niin vanhempien kuin isovanhempienkin toimesta - ja meidän. Terättömmiä versioita on pilvinpimein - joka kaupassa. Muttei niitä terällisiä. Siispä kaavaa etsimään. Mutta eipä sekään ollut helppoa. Jokunen lehti mullekin on nurkkiin kertynyt, mutta vain muutamassa oli etsimäni kaava. Ei kuitenkaan juuri sitä. Ottobren kaavat oli liian leveitä (vain pari eri kaavaa löysin, vaikka ko. lehti on jo useamman vuoden mulle tullut - ja niiden lisäksi vielä vanhempia irtonumeroita) tai terättömiä. "Ikivanhoista" Muoti Muksu lehdistä (niitäkin löytyy muutama vuosikerta) löysin yhden varteenotettavan vaihtoehdon - koot jopa 122cm saakka!! Päädyin kuitenkin Suuri Käsityökerho -lehden numerosta 2/1990 löytyvään kaavaan.
Kaavaa toki pitä vähän muokata, jotta lopputulos oli tämä:

Potkuhousut koko 56/60cm 
  
Bodyn kaava on jostakin Ottobreesta, (olen tehnyt samalla kaavalla aiemmin tämän bodyn neiti Aurinkoiselle odotusaikana lokakuussa 2008). Kaava on kokoa 50cm, vähän sitä suurensin, joten valmiin bodyn koko on n.56cm. Body on trikoota, samalla trikoolla vuoritin joustofrotee-potkuhousujen yläosan. Potkuhousujen jalkapohja -kappaleet ovat velouria. Sekä bodyssä, että potkuhousuissa kiinnityksenä KAM-nepit koossa 16.

Sovituksen jälkeen potkuhousut osoittautuivat serkku-prinssille kutakuinkin sopiviksi, joten pienten kaavamuutosten jälkeen syntyi parit potkuhousut lisää.
 
Leijona-potkuhousujen idea on tietysti siinä, että takakappaleen puolella leijonat on kuvattu takaa päin!
Kuvio kikkailua ja kaavan asettelua.. Näin saatiin leijonat ja apinat myös jalanpohjiin! Leijona-potkuhousuissa haarapala on tehty yksivärisestä (samasta kuin yläosan vuoritus) trikoosta, mutta Apina-versiossa haarapalaan asettelin yhden apinan myös.
 
Toivottavasti pienen serkku-prinssin kelpaa näissä haalareissa köllötellä!
Ihania pieniä ja nopeita ompeluksia. Näitä voisi tehdä enemmänkin! Voi miksi mä en tajunnut sitä 3½v sitten...

10 kommenttia:

 1. Voi miten suloisia :) Ja samaa harmitellaan täällä, miksen tajunnut 3,5vuotta sitten ommella muutakin kuin vaippoja.

  VastaaPoista
 2. Ihan supersuloisia pieniä vaatteita <3

  VastaaPoista
 3. Hienoja juttuja taas olet ehtinyt ommella!

  VastaaPoista
 4. Ompas söpöjä, aika pikkumiesmäisiä:)

  VastaaPoista
 5. Ihania potkareita! Ainoat joilta taitaa suht helpsoti löytyä terällisiä on Tutta ja Marlon. Marlonin pösyjä myy Prismat, Tuttaa taas taitaa tuuripelillä löytyä jostain terällisinä versioina. Siis muualta kuin niiden omasta kaupasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!