maanantai 7. tammikuuta 2013

"Kalsari-Kalle"...

... & "Pitkis-Piia"!
Siskon kaksoset viettävät synttäreitään tammikuun pakkasilla ja paketteihin kääriytyi myös vähän lämmittävää.
Pitkät ja lyhyet kalsarit pojalle 150cm ja pitkikset tytölle 152cm
 Haisuli -kalsarikangas on marinoitunut jo tovin kaapin perukoilla. Vihdoin sain työstettyä sen poikien pitkiksi kalsareiksi! Kaavat Ottobre 4/2004 koko 152cm. Kalsareista tuli muuten hyvät, mutta vyötärön ympäryksessa olisi voinut olla saumavarojen verran enemmän väljyyttä ja korkeutta vyötäröön pari senttiä lisää. Poikien boxereiden kaava on kaava-arkista, jonka joskus tilasin Saksasta.
Pitkisten kaava Ottobre 4/2004 koko 152, MUTTA kaava keskeltä auki ja vyötärölle lisää väljyyttä MONTA senttiä. Kaavasta mitattuna vyötärön ympärys oli 60cm.. Neiti Aurinkoisella, (joka on koko 100cm) vyötärön ympärys on 54cm. Kaavamuutoksen jälkeen pitkiksistä tuli oikein hyvät!


Leijona boxereiden juju on tietysti siinä, että takapuolella on myöskin leijonien  takapuolet!

4 kommenttia:

 1. Voi, noi leijonat on ihanat... Onko se sama kaava, josta otin sen kaavan?

  VastaaPoista
 2. Aliisa, juuripa sama kaava :) Tähän lisäsin vyötärölle kuminauhakujan, kun siinä mallissa kuuluisi ommella kuminauha näkyviin. (eli lisäsin kaavaan 4,5cm vyötäröön korkeutta) Kuminauha on 1,5cm leveää. Ja hyvät oli, juuri sopivan kokoiset 150cm vaatteita käyttävälle pojalle!

  VastaaPoista
 3. Just mittasin meidän jätkät. 5v (120vaatekoko) vy 60cm ja 9v (vaatekoko 150) vy 61cm. Ilmankos kalsarikoko muuttuu niin hitaasti...

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten kätevää, mulla on mun lasten mitat täällä muistissa. Muualla niitä ei sit olekaan... Mutta tiesinpäs, mistä löydän sen tiedon, kun pitäis vyötärökumppari laittaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!