tiistai 11. marraskuuta 2008

Pieniä joulun yllätyksiä

Joulun aika lähenee ja näin on siis aika kaivaa kaapin perukoilta jouluiset kankaat esille. Tässä joitakin pikkutöitä..

Hyllystä löytyy kirja "Tildan tapaan" ja siitä löytyy muutama kiva juttu. Sysvylle tein kirjan ohjeella omenapussukan ja samalla ohjeella ajattelin tehdä muutaman jouluyllätyksen. Tässä niistä yksi:Kuten omenapussukkakin, niin tämänkin pussin päälipuoli ja vuori on puuvillakangasta ja välissä vanuna fleeceä.

*****
Samasta Tilda kirjasta löytyi ohjeet ja kaava hauskaan neulakoteloon. Tämän koeversion jätän itselleni. Tässä on käytetty 2 erilaista puuvillakangasta, sekä tukikangasta.Neulakotelosta puuttuu vielä neppi, mutta tässä kotelo on osittain taiteltuna kasaan.
*****
Toisesta Tilda kirjasta, "Tildan Talossa" (jota tilkkutapaamisessa selailin) löytyi joulusukan kaava. Ihan en mallin/ohjeen mukaan tehnyt, mutta meidän tarpeisiin sopiva joulusukka tästä tuli. Tämä joulusukka toimii joulukalenterina. Joka jouluaamu pussiin tulee joulu/talviaiheinen lorukortti- tämä siis hoitomuksuille. Tokihan pussiin eksyy muutama lorukortti Helmiäisellekin.

Joulusukassa ei ole vanua lainkaan, vain päälipuolen ja vuorin puuvillakangas. Aplikaatio sydän löytyy sukan molemmilta puolilta.

*****
Kaikkiin näihin pikkutöihin kankaat ja muut tarvikkeet löytyivät omista kangasvarastoista. Muutaman kangaspalan sain leikeltyä kokonaan - noita pussukoita on lisää odottamassa ompelua ja ennen kaikkea vetoketjun hankintaa.

Yhteen pussukkaan kuluu kangasta 20x47cm x3 (päälipuoli, vanu, vuori) Eli yhteensä 20cm 150cm leveää kangasta.
Joulusukan kangaskulutus on 30x 40cm x2 (päälipuoli ja vuori) eli yhteensä 30x80cm kokoinenpala kangasta.

Neulakotelo on tehty joulusukan jämäpaloista ja yhdestä muuta pienestä tilkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!