torstai 7. toukokuuta 2009

Vaippoja, vaippoja, vaippoja...

...Täällä on päivät pelkkää vaippaa =D Niin ompelusten puolesta kuin muutenkin. Jokainen liikenevä minuutti kuluu hyvin pitkälti ompelusten parissa, joten tämä blogin päivittäminen on kovasti jäänyt jälkeen. Yhtä jos toistakin syntyy täällä ruudun takana - vaikkei ne tekeleet näkyville asti ehdikään. Tässä kuitenkin viime aikaisia vaippa tekeleitä - tai osa niistä.

*****
Neiti Aurinkoinen on jo melkein 2kk vanha, ikäväkseni jouduin toteamaan että pienimmät vaipat alkaa olla jo liian pieniä.. Ei siis auttanut muu kuin ryhtyä ompelupuuhiin!

Nämä ensimmäiset kuukaudet käytössä on ollut Imse Flanellette vaipat - aitoina ja TSI-versioina. Lisäksi läjä hyväksi havaittuja näpsy-kiinnitteisiä Nöttösiä (mutta nämäkin alkavat jo käydä pieniksi)Kaavana Kestovaippainfon kautta saatu Nöttönen. Ulkopuoli kuviollinen kierrätysjoustofrotee (kirpparilöytö - vanha pyyhe) ja sisäpintana yksivärinen joustofrotee. Välissä kerros joustofroteeta johon on kiinteänä ommeltu jokunen joustofrotee kerros. Näpsy-kiinnitys.

*****
Aluksi yöllä kertisteltiin, sitten sain kaverilta muutamat sisätäytöt lainaan ja niiden käytyä hieman pieniksi "jouduin" tekemään muutaman vaipan yökäyttöön.Kaikissa näpsykiinnitys ja kaavana Mummut S-koko (hieman muokattu).
Vaaleanpunaisessa sydänvaipassa päälipuoli on kuviobambua ja sisäpuoli coolmaxia, muissa päälipuoli joustofroteeta sisäpuoli polyestermokkaa. Jokaisessa vaipassa tukikankaana bambupuuvillafleece. Kyseessä on sisätäytöt - takaa auki, taskuun laitan 3kerroksisen bambutaiton (3kerroin taiteltuna) sekä 3kerroksisen bambutiimaimun.

Nämä alla olevat ovat myös Mummut S-kokoa kuten nuo ylemmätkin sisätäytöt, mutta näissä neppikiinnitys. Kaikissa 3vaipassa tukikankaana bambupuuvillafleece. Yhdessä sisäpintana joustofrotee, muissa coolmax. Päälipuoli yhdessä on kuviobambua, muissa raidallista bambupuuvillafleeceä.

*****
Imse Vimsen kuorivaippa kokoa NB (3-6kg) on ollut kovassa käytössä. Mutta nekin alkavat käydä pieniksi joten suuremmille kuorivaipoille on nyt tarvetta myös päivällä (samalla kaavalla tehdyt kuoret ollut jo käytössä yövaipan kanssa). Tässä uusia kuoria nyt on peräti 5kpl!
Kaava on ystävän tekemä ja erittäin hyväksi havaittu! Kaikki kuoret kokoa S. Alarivin kuoret br pullia, ylärivin 1mil Pullia. Kaikissa tarrakiinnitys ja reunat kantattu Foe-joustokantilla. Valkoinen kuorivaippa on Pitsipeppu-vaippa. Neiti Aurikoisen kastevaipaksi tehty.

*****
Kuhunkin tilaisuuteen/päivään/jne. juuri oikean vaipan valitsemin on vaikea tehtävä. Melkein jopa vaikeampaa kuin vaatteiden valitseminen! =D No, pääsiäistä voi ainakin huoletta viettää tällä vaipalla:
Idea tähän pääsiäisvaippaan lähti tilkkuporukkamme haasteesta (Jotain pääsiäiseen liittyvää). Ensimmäisenä mulla on tietysti aina mielessä vaipat - varsinaiseen haasteeseen osallistuin kuitenkin tällä ruokaliinalla. Kyseiset kanat liittyvät muutoinkin tilkkuporukkaamme, sillä yhdeltä tilkkuilijalta nuo kanat ovat lähtöisin. Jokseenkin kauan nekin rassukat joutuivat kaapissani marinoitumaan ennen kuin käyttöön pääsivät - Hitaasti hyvää tulee =D Tämä vaippa on Cuddlebuns-preemie QuickDry. Ulko- ja sisäpinta vaaleankeltaista velouria, välissä tukikankaana bambupuuvillafleece. Vaikka vaippa itsessään vähän imeekin, varsinaiset imut tähän kiinnitetään sisäpuolella oleviin neppeihin. Nimensä mukaan tämä vaippa kuivuu nopeammin kuin peruscuddle.
Tässä vielä kuva pepun puolella tepastelevasta kanasesta:*****
Kangastilkkuja tuhosin aikamoisen läjän - niistä tuli Tiima/lisäimuja. 4kpl on neppeillä varustettuja - eli lisäimuiksi cuddlebunsseihin, loput 7kpl lisäimuiksi mihin tahansa vaippaan. Kuviollisten imujen päälipuoli on kuviobmbua, yksiväristen coolmaxia(turkoosi, valkoinen, pinkki) tai polyestermokkaa (ruskea). Kerroksia imuissa on 3-4. Joko bambujoustofroteeta, kuviobambua ja/tai bambupuuvillafleeceä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!