torstai 23. syyskuuta 2010

Piparikukka karkelot

Neiti Aurinkoinen pukeutui 1-vuotiskuvaansa tähän turkoosiin piparikukkahaalariin. Sisaruskuvassa isosisko pukeutui samaisesta kankaasta tehtyyn liivimekkoon (jota ei nähtävästi olekaan blogttu..). Nyt kun kerhokuvaus on ovella, päädyin saman suuntaiseen kokonaisuuteen...
Neiti Aurinkoiselle samainen haalari, tällä kertaa kuitenkin kokoa 86cm. Pipo syntyi kankaan jämäpaloista, on vielä pikku neidille vähän iso....

Neiti Helmiäiselle liivimekko kokoa 110/116cm. Kaavan pohjalla käytetty SuuriKäsityö lehden kaavaa jota on hyvinkin rankasti muokattu mieleisemmäksi. Pipo on niin ikään kankaan jämäpaloista, mutta isompaa kokoa - joten tämä sopii vaikka äidille!Syksyä varten neiti Aurinkoiselle uusi kypäräpipo. Kaava löytyy Suuri Käsityö -lehden numerosta 10/2004. Samoja kaavoja olen käyttänyt aiemminkin näissä pipoissa.
 Tämä pipo on kokoa 110/120cm. Mutta kaavan ohjeista poiketen tein kaksinkertaisena. Eli kuosikankaana joustofrotee ja vuorina tumman ruskea trikoo.
Pipon edessä on Ruotsista tilattu merkki, jonka alta pilkistää
pätkä heijastinnauhaa.

Tyttösten pari kaveria vietti synttäreitään syyskuun lopussa ja synttäripakettiin piti jotain kääräistä.
 Neiti Aurinkoisen ystävä täytti 2 vuotta ja piparikukat päätyivät myyrä lahjapaperin kätköihin. Pieni korttikin rakentui myyrän kuvan (lahjaparista) ympärille.

Myyräpaketista löytyi pienempi liivimekko, joka on kokoa 92/98cm. Isompi meni neiti Helmiäisen ystävän 3-vuotislahjaksi. Se on kokoa 104cm. Molemmissa mekoissa käytin pohjana samaa Suuri Käsityö-lehden kaavaa kuin neiti Helmiäisen mekossakin.


Ruskeaa piparikukkaa oli n. pari metriä, se määrä riitti yhteen jos toiseenkin juttuun, kun tekee pienempiä juttuja - kuten lasten vaatteita. Ja tokihan kangas pitää käyttää hyvinkin tarkasti loppuun!
Viimeisistä palasista syntyi 5kpl hernepusseja, joista 2 on kuvassa päätynyt ämpärin pohjalle.
Valmiin hernepussin koko on n. 15x15cm. Sisään laitoin n. 2dl herneitä. Ryhdikkäämmät hernepussit syntyivät kun ompelin joustofroteen yhdessä lakanakankaan kanssa. Näillä kelpaa leikkiä!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!