maanantai 18. lokakuuta 2010

Kestovaippaviikon satoa

Viime viikolla vietettiin toistamiseen valtakunnallista kestovaippaviikkoa. Sen kunniaksi päätin antaa tyttösten kerhoihin parit nukenvaipat.
Neiti Aurinkoisen kanssa käymme kaupungin avoimessa kerhossa, johon vietiin nämä pienet vaipat. Trikoisia sisävaippoja kumpainenkin. Välissä tukikankaana 1krs collegea ja hämynvuoksi sisäpinnan trikooseen ommeltu 1krs collegea "kiinteäksi imuksi". Periaatteessa nämähän voisivat olla vaikka pienen vastasyntyneenkin sisävaippoja, tosin imutehosta ei voi mennä takuuseen.
Kerhotädit ottivat vaipat ilolla vastaan ja tästä innostuneena saattaa olla että ensi vuoden kestovaippaviikon lähestyessä ilmoille lähtee aiheeseen liittyvä haaste!

*****
Kestovaippayhdistys ry Turun seutu rantautui niin ikään kestovaippaviikon kunniaksi Turun Eurokankaaseen. Lisäkseni 3 innokasta TSI-kestoilijaa oli lauantaina paikalla antamassa vinkkejä TSI-kestoiluun. Tapahtumaa varten sain Euronkankaasta muutamat kangaspalat joista tein vaippoja näytille.
mm. Eurokankaan uutuus pullit - sienet ja hedelmät sekä raitainen vaippatrikoo ovat mukava lisä Eurokankaan vaippakangas valikoimiin. Näiden kankaiden lisäksi sain myös ruskeaa microfleeceä ja tarranauhaa. Kun mukaan lisäsi palan sitä sun tätä omista varastoista - aineksista syntyi tälläiset vaipat:
Ylärivissä taskuvaippa, kaavana Kestovaippayhdistys M-koko. Kankaina sienet pul ja sisäpintana microfleece. Hedelmäinen kuorivaippa, kaavana Suuri Käsityö 1/2008, koko M. Kuorivaippa ilman vuotosuojia, taustakangas reikävuoria.
Alarivissä sisätäyttövaipat, kaavana Kestovaippayhdistys M-koko. Molemmissa sisäpintana microfleece. Kuviotrikoinen on röyhelöillä, Trikoon kaverina tavallinen college. Raidallinen on ilman röyhelöitä, kangas vaippatrikoota (kaksinkertainen trikookangas, nurjalla puolella valkoinen trikoo) ja sen kaverina bambucollegea.
Kaikissa tarrakiinnitys.

Bambucollegesta ja vaippatrikoosta syntyi myös pari lisäimua. Molemmissa 2krs bambucollegea ja 1krs vaippatrikoota. Taskuvaipan täytteeksi tein läpällisen taittoimun trikoosta ja bambucollegesta. Läpässä on 2krs bambucollegea ja 1krs vaippatrikoota.
Imujen ja vaippojen lisäksi tein vielä ruokalapun hedelmä pullista. Taustakankaana reikävuori ja reunat kantattu puuvillavinonauhalla.
Koko läjä pakattiin sieni pullista tehtyyn vaippojen kuljetuspussiin, jota voi käyttää myös uimahallikassina!

Turun Eurokankaan Kestovaippailun TSI-päivälle oli nähtävästi tarvetta, sillä myyjien ja muuman satunnainen ihastelijan lisäksi saimme opastaa ja neuvoa lähes 30 asiakasta!
Nämä vaipat ja imut sekä ruokalappu ja pussi ovat jatkossakin esillä/nähtävissä Turun Eurokankaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!