lauantai 30. lokakuuta 2010

Hurrrrjan hauskaa Halloweenia!!

Halloween lähestyy ja lasten kanssa tehtiin parit askartelut siihen liittyen.

Taika 9/2009 -lehdestä läytyi hauska kurpitsalyhty ohje. Sitä mukaillen syntyi nämä hauskat lyhdyt.
Pilttipurkin (tais kyllä oikeaasti olla bonaa...) päälle liima-vesiseoksella kiinnitettiin oranssia silkkipaperia. Kun se oli kuivunut, liimattiin napit silmiksi ja kartongista leikattu suu. Oikean puoleinen lyhty on neiti Helmiäisen.
Lyhtyyn kun laittaa pattereilla toimivan kynttilän, on paloturvallisuuskin taattu.

Nämä hurjat kiilusilmä-hämähäkit syntyivät tekijänsä käsien avulla. Sormiväriä kämmeneen ja sormiin peukaloa lukuunottamatta ja käden kuva painettiin oranssille paperille. Uudestaan väriä käteen ja toinen käden kuva painettiin siten että kämmenet menevät päällekäin. Näin syntyi hämähäkin vartalo ja 8 jalkaa. Kun maali oli kuivunut, liimattiin napit silmiksi.
Alin hämähäkeistä on neiti Helmiäisen ja keskirivin oikeanpuoleinen neiti Aurinkoisen oma "häkki" - kuten pikkuneiti itse sanoo.

Tokihan äidinkin piti jotakin "askarrella" Halloweenin kunniaksi...
Superhelppo suklaamuffinssi - vartissa valmista. Salaisuutena Maizenan valmistaikina. Ei tarvitse edes sekoittaa, pussi vain auki ja jaa vuokiin. Lisämausteena pienipala valkosuklaata. Mutta jotta siinä olis jotain ite tehtyä mukana, niin suklaamuffinssista tulikin "Halloween Cupcake" kun jäähtynyt muffinssi sai kuorrutteen mascarpone juustosta, vispikermasta ja tomusokerista. Kuorrute on värjätty karamelliväreillä hempeän oranssiksi (persikka?) ja päälle ripottelin Tiimarista ostettua Halloween -aiheista strösseliä - nämä pienet hämähäkit voi turvallisesti syödäkin!

Teemaan sopiva vaippa löytyy kahdenvuoden takaa täältä. Kyseinen vaippa on edelleen käytössä neiti Aurinkoisella.

Hurrrrjan Herrrrkullista Halloweenia!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!