maanantai 10. tammikuuta 2011

Jouluisia juttuja lasten kanssa

Tokihan täällä neljän lapsen voimin tehtiin jouluisia juttuja... Tässä niistä muutamia:

Enkeleitä sormiväreillä ja kiiltokuvilla.
 Keskirivin enkelit ovat 5-vuotiaiden tekemät, vasemman puoleinen on neiti Helmiäisen käsialaa. Tämä malli on napattu neiti Helmiäisen jouluisesta puuhakirjasta: Tähtien kimallusta.
Kuvassa ylhäällä (neiti Aurinkoisen) ja alhaalla on n.2v neitien taideteokset.

*****
Turvalliset kynttilät jouluun!
En muista mistä tämän ohjeen bongasin, mutta alkuperäisessä nämä oli tehty itsenäisyyspäivän kynttilöiksi. Sinivalkoiset värit vaihtuivat meillä jouluisiin punaiseen ja vihreään. Kynttilän runkona on wc-paperirulla jonka päälle liimattiin paperista revittyjä suikaleita. Kimalleliimoilla tehtiin viimeistely. Kynttiläksi pattereilla toimiva led-tuikku. Taiteilijoina 5-vuotiaat neiti Helmiäinen (oikean puoleinen kynttilä) ja kaveri.

*****
Enkelparven tie, kohta luokse vie.
Rakkautta suurinta katsomaan!
 Neiti Helmiäisen kanssa yhdessä askarreltiin liuta "kristalli"enkeleitä.
 Tampereen käsityömessuilta tuli ostettua muutamat tarvikepakkaukset (isompia enkeleitä) sekä tarvikkeet "irto myynnistä" pienempiä enkeleitä varten. Erehdyinpä sitten kaverin ja 4lapsen kanssa askartelukauppaan ja timantteja rakastava poika bongasi sieltäkin näitä "tmantteja". Tokihan neiti Helmiäinenkin halusi muutaman ja äiti myös... Siispä Presentoon jäi kymppi jos toinenkin.
Näitä enkeleitä tuli yhteensä tehtyä n.60kpl. Tokihan minä suurimman osan näistä tein, mutta kyllä neiti Helmiäinenkin ahkerasti pujotteli pään ja vartalon nauhaan. Siivet ja kruunu kiinnitetty kuumaliimalla, pään pysymistä kiinni vartalossa avitettiin askarteluliimalla.
Kummasti tämä valtaisa enkeliparvi jonnekin katosi... Joulupakettien koristeena matkasivat uusiin koteihin. Vain kymmenkunta enkeliä jäi roikkumaan omaan kuuseen.

Tässä vielä lähikuva yhdestä enkeliprinsessasta.
Kaikilla enkeleillä ei suinkaan ollut kruunua, niitä taisin ostaa vain 10kpl.

1 kommentti:

  1. Tervehdys! Blogissamme Mekkotehtaassa on sinulle hyviä uutisia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!