lauantai 5. helmikuuta 2011

Jouluisia salaisuuksia

Kaikkia joulunajan salaisuuksia ei ole vieläkään päivitetty... Tässä vähän lisää.

Neiti Helmiäisen ystävä vietti synttäreitään ihan joulun alla ja pakettiin kääriytyi jotakin pehmoista.
 Traktoripaita Metsolan joustofroteesta. Hihojen ruskea joustofrotee on kaappien kätköistä. Paidan koko on n. 116cm. Kaavat on muokattu Ottobren CW301 -kaava-arkista. Nämä ns. poikien kaavat on hillittömän suuria, pohjana käytetty kokoa 104, johon lisätty mm. pääntie ja helma koosta 122. Ja lopputuloksesta tuli juuri sopiva 116m vaatteita käyttävälle pojalle!

Korttikin annettiin sekä paidan kaverina Disney Storesta ostetut Helinä-keiju puuvärit.
Kortissa siis haettiin puuvärien teemaa, ei ehkä se kaikkein poikamaisin kortti, mutta vielä tuolloin elettiin hyvin vahvasti keijujen ja prinsessojen maailmassa. Varsin yksinkertainen kortti, A6-korttipohjalle pala kuviopaperia. Helinä-keiju on 3D-kuva, tosin vain kahdessa kerroksessa. Neiti Helmiäinen viimeisteli kortin paperikukilla ja ääriviiva tarroilla.

*****
Joulunsalaisuuksissa mentiin osin samoilla linjoilla. Hyvät kaavat kun kerran tuli tehtyä, niin tokihan niitä pitää toistekin käyttää! Näinpä eräästä toisestakin perheestä löytyy 5-vuotiaspoika, joka voi tepastella traktoripaidassa. Kaavat ja kankaat samat kuin neiti Helmiäisen ystävän paidassa.
Pikkusiskolle iloisia kettuja. Koko 98cm.

*****
Tehdessäni näitä hevoskangas-ompeluksia, päädyin kokeilemaan sydämellisen patalapun kaavaa SK 11-12/2008 -lehdestä. tykästyin malliin, joten joulupaketteihin kätkeytyi pari unikkoa.


 Kangaskaappien kätköistä löytyi pala punaista miniunikkoa. Siitä syntyi punainen sydän.
Toisenkin unikko-sydämen tein, mutta se lähti eteenpäin jo ennen kuin ehdin/muistin sen kuvata. Siinä oli käytetty isompi unikkoista kangasta, unikkojen väri oli jotakin beigen ja oranssin väliltä. Sain kankaan palan joskus aikoja sitten kummitädiltäni ja nyt se palautui takaisin sydän-patalapun muodossa..

3 kommenttia:

 1. Täytyykin tehdä unikkosydämiä uuteen-seelantiin kun vaihtavat kotia heinäkuussa. Kiitos vinkistä!

  Ja pitäis varmaan omallekin pojalle tehdä tuo traktoripaita....

  VastaaPoista
 2. Samat sanat, meilläkin vielä korkkaamaton metronen tuota ihaninta traktoria. Meillä ommellaan metriselle pojalle Ottobren vuosituhannen vaihteen paitakaavalla, vartalo 116cm ja hihat 98cm kaavoista. Onhan tuo persjalkainen mutta silti!

  VastaaPoista
 3. Mä taisin tota traktoria tilata metrin verran. Nyt noita paitoja on tehty jo 4kpl (kaikki samaa kokoa) ja yks tosta näyttäis vielä tulevan! Siis metrin palasta tulee viiteen paitaan etu ja takakappaleet, eikä juurikaan jää ylimääräistä..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!