keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Paitamania vol. 2

Paitamanian ensimmäinen osa sisälsi paitoja muille, toisessa osassa voin keskittyä itseeni - ainakin melkein kokonaan...


Tässä taannoin tulin ostaneeksi Riemulista kerrassaan ihanan Lintu-tunikan, josta tulikin heti lempipaitani! Siitä otin hieman mittoja ja muokkasin luottokaavani (Ottobre Woman 2/2008), jotta saisin aikaan tunikan kaavat.
Ensimmäinen koeversio syntyi kaverini Triteksiltä  tuomasta "Uneksujat" -kankaasta. Lähikuvasta näkyy mitä kaikkea kankaan kuosiin onkaan piilotettuna.

Kaavasta tuli hyvä, vain pari pientä muutosta pääntielle piti tehdä ennen seuraavaa. Tällä kertaa tein paidan Linnan-kankaasta ostetusta Nanson puna-valkokuvioisesta collegekankaasta. Aivan ihanat paidat!
Näiden kumpaisenkin kankaan jämistä syntyi paitaa myös neiti Aurinkoiselle, ne tosin ovat vielä työn alla.
*****
Ompeluseuraporukkamme kanssa tilasimme metritolkulla kangasta Mjukatygeriltä ja  Retropallovelourista oli alunperin tarkoitus tehdä vain tyttösille jotakin. Mutta kun näin kankaan ja kun sitä yt kerran tuli tilattua "vähän" ronskimmalla kädellä, niin siitä sain itselleni ihanan paidan!!
 
Sekä neiti Aurinkoiselle Mustikkahaalarit samaan sävyyn!

Pieni ja sutjakka pimumme on kokoa 80/86cm. Nämä haalart tein 80cm kaavalla, mutta leikkasin kaavan vatsan kohdalta poikki ja lisäsin ylä ja alaosan väliin 3cm. Näin sain juuri passelin haalarin! Vaikkakin lahkeissa on vielä jonkin verran kasvunvaraa.
Kangasta jäi vielä jäljelle, joten neiti Helmiäinenkin tulee saamaan kankaasta jotakin itselleen. Tätä samaa kuosia löytyy kaapista vielä trikoona kahdessa eri värissä: ruskealla ja keltaisella pohjalla. Näistä on luvassa tunikoita sitten vähän keväämmällä!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!