Ihan niin kuin joulun aikaan ei olisi jo tullut tarpeeksi syötyä suklaata...
Suklaakonvetien tekoa olen miettinyt ja harkinnut jo pitkään. Loppusyksystä tulin tilanneeksi Tupperware-kutsuilla käydessäni silikonisen suklaamuotin. Ja jopa harkitsin joulumaistiaisten tekoa.
Nyt vihdoin innostuin kokeilemaan suklaan temperointia Kinuskikissan ohjeella.
Se ei suinkaan ole niin monimutkaista kuin ensi lukemalta kuvittelin...
Joku on omituisesti käynyt kähveltämässä valkosuklaani, joten en päässyt heti testailemaan turkinpippuri-valkosuklaakohvehteja, samaisesta syystä myös pähkinätäytteiset konvehdit jäi tekemättä.
No, ihan syötäviä tuli näistäkin.
Vuodentakaiset joulupukki suklaat yms. syömättä jääneet ontot suklaakoristeet saivat uuden mahdollisuuden. Temperoidun suklaan sekaan sekoitin Tutti Frutti Crushia. Varsin makoisia paloja tuli. Ilmakuplia löytyy, kuten näkyy, muttei se makuun vaikuta. Yllättävän hyvin onnistui temperointikin ihan vaan perus kinkkulämpömittarilla - eli sellaisella piikin päässä olevalle. Voishan sitä tietysti panostaa ja ostaa digitaalisen mittarinkin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!