Silhouette studio -ohjelma ja laitteet

 Silhouette studio - ohjelma

Oletko harkinnut Silhouette cameon tai portraitin hankintaa? Tai oletko juuri oman laitteesi hankkinut, mutta kaikki on vielä uutta ja ihmeellistä ja kaipaat suomenkielisiä ohjeita? Jos vastasit KYLLÄ, tämä on juuri sinulle.Olen oman laitteeni (Silhouette Portrait) hankkinut käytettynä joulukuussa 2015. Jo ennen oman laitteen hankintaa, opettelin Silhouette studio-ohjelman käytön ja kävin leikkaamassa kuvat kaverini Cameolla.

Itse olen käyttänyt Portraittia niin vinyylien, silityskalvojen kuin askartelumateriaalienkin leikkaamiseen. Silhouette studio -ohjelmaa olen käyttänyt myös tulostettavien tiedostojen tekemiseen.Mikäli pohdit Cameon ja Portraitin eroja, olen vertaillut niitä tässä postauksessa v. 2016:

Silhouette Whaat -part 1.

Entäs sitten kun kuva on valmis? Siitä vähän tässä (v.2016):

Silhouette Whaat -part 2.

__________________________________________________________________________________

Tarvitset tietokoneellesi Silhouette Studio -ohjelman.  Voit ladata ohjelman koneellesi ja harjoitella sen käyttöä jo ennen laitteen hankintaa. Ilmaisella perusversiolla (Basic Edition) pärjää pitkälle, mutta maksulliset versiot (Desingner Edition, Desingner Edition + ja Business edition) antaa lisää mahdollisuuksia. Ohjelmisto-versioiden erot ja mahdollisuudet ovat hyvin esillä Lumikellojen sivulla. Ensimmäiset 5,5vuotta käytin ilmaista Basic Edition -versiota, kunnes lopulta päivitin Business edition versioon lokakuussa 2020.Silhouette studio -ohjelman käyttöön löytyy monia hyviä ohjevideoita YouTubesta. Videot tosin ovat englanniksi, mutta monet ovat niin selkeitä, ettei kielitaito ole välttämätön.

Silhouette studio -ohjelman käytössä, kuten kaikessa muussakin, harjoitus tekee mestarin! Kokeile rohkeasti.

Tässä kuitenkin muutama kuvallinen ohje suomeksi, jotta pääset alkuun.

Leikattavan kuvatiedoston luominen (Trace -toiminto)

Kuvakoon muuttaminen

Monivärisen kuvan luominen

Kuvion tulostaminen ja leikkaaminen

Ethän jaa ohjeitani eteenpäin! - Kiitos.


Muistathan, etten ole Silhouette studio-ohjelman ammattilainen ja muitakin tapoja kuvioiden luomiseen ja muokkaamiseen on. Myös käytössä olevat ohjelmaversiot vaikuttavat työtapoihin. Toivottavasti näistä ohjeista kuitenkin oli apua ja pääset näiden avulla alkuun. Toiveita uusista ohjeista voi ehdottaa, mahdollisuuksien mukaan voin niitä toteuttaa. 

Luovia hetkiä uuden harrastuksen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!