sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Herkutellaan - leikisti

Olin (ja olen yhä) monissa blogeissa ihastellut kerrassaan syötävän herkullisia leikkiruokia, mutta kuitenkin vielä itse niihin sortumatta. Tai siis monesti olen kyllä asiaa pohtinut, mutten kuitenkaan saanut mitään aikaiseksi. Sitten kerran ystäväiseni Unisukka, innokas näprääjä hullunkurisesta ompeluseurastamme, tartutti sen minuun. Nimittäin leikkiruokahurahduksen!!

Ensin tulin tehneeksi yhden muffinssin ihan omasta päästä.
Sitten toisen, ja vielä kolmannenkin.
Virkttuja herkkupaloja. Eikä edes jämä langoista, vaan ihan suoraan kerältä (ei kuitenkaan ihan korkkaamattomia keriä) - kylläkin jo hyvän aikaa kaapissa marinoiduista langoista. Sisukset on vanua ja pinnalle "ripotellut" strösselit on Tiimarin helmihyllyltä.

Tämä innostus johti siihen että sorruin yhteen jo kauan aikaa sitten himoitsemaani kirjaan. Niin ja pariin muuhunkin... Tulin siis tilanneeksi "pari" kirjaa, joissa on ohjeita virkattuihin/neulottuihin leikkiruokiin.

Nämä Bebe-leivokset ovat kutakuinkin omasta päästä, vaikkakin ideaa ja toteutus tapaa onkin napattu näistä Unelia-blogin muffinssihurahduksen leipomuksista.
Virkattu pääliosa, itse leivos on velourin tapaista kangasta - jäämistöä tästä inkkarimekosta. Näissäkin herkuissa on täytteenä vanua, tosin tällä kertaa vanhasta puretusta kevyttoppatakista. Strösselit on Tiimarin helmihyllyltä.

3 kommenttia:

 1. Pahoittelut hurautuksesta ;) (käsittämätöntä, mistä niitä uusia innostuksen kohteita aina riittääkin!!)

  Herkulliset muffinssit ja bebet! Voisit ne kirjat esitellä myös täällä ni päästäis kuolaamaan niitäkin.

  VastaaPoista
 2. Meinasinkin ensin heittää kuvat niistä kirjoista tohon samaan postaukseen, mutta se yks unohtu Mirvelille..

  VastaaPoista
 3. unohtu :D :D (ei vaiskaan, hauska vaan että joku muukin joskus unohtaa jotain ku mää vaan aina)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!