maanantai 21. helmikuuta 2011

Vaippatehtailua...

...Neiti Aurinkoisen ja vähän muidenkin tarpeisiin!

Eräs pieni prinsessa (tai tarkemmin sanoen tämän vanhemmat) löysi joulupaketistaan läjän vaippoja, ja niihin sopivia imuja.
Etualalla olevat vaipat (kukka ja pitsipeppu) ovat taskuvaipppoja, kokoa M. Molemmat tarrakiinnitteisiä. Ylempänä Piparikukka pullista tehty AIO-tyyppinen taskuvaippa, kokoa M/L. Siinä on 1bambufleece kerros pullin ja coolmaxin välissä ja lisäksi takana (taskuun laitettava) neppikiinnitteinen kaksinkerroin taitettava imu.
Piparikukkavaippa on sivunepeillä, KAM 20-nepit ja sydänkannoilla.

Vaippoihin voi laittaa vaikka näitä Bambufleecestä ommeltuja imuja:
Vas. alkean; 2kpl lyhyitä imuja, joissa on 3krs bambua.
2kpl pitkiä taittoimuja, joissa neppikiinnitys -2krs bambua. 
1kpl "perhostaitto"-imu, 2krs bambua.
 Tämä imu voidaan taitella tiimanmalliseksi ja kiinnittää nepeillä, jolloin se pysyy muodossaan. Eriväriset nepit auttavat taitteleeman imun oikein.

Samalla tulin tehneeksi vaipan myös neiti Aurinkoiselle..
 
Taskuvaippa koko L, kaava oma. Eurokankaan kukkapullista ja coolmaxista. Etutarrallisena.
Kuvassa neiti Aurinkoisella on tämä lempipaitansa. 

*****
Yövaippoja muiden tarpeisiin.
 4kpl läpällisiä sisätäyttöjä. Materiaaleina (kuosi)joustofrotee/velour + kuivaliinaneulos. Kokoa M ja L. Yksi sivunepein, muut etutarroilla.

*****
Niin sitä jo kerran luulin että viimeisiä vaippoja ommellaan..
Neiti Aurinkoinen on vaihtanut muotoaan kuin barbapapa (jotka muuten on pikku neidin suosikkeja), joten nykyiset vaipat eivät oikein enää istu. Ne kyllä toimii, eli pidon kanssa ei ole ongelmaa, mutta lähes kaikki jättää ikävät painaumat. Typyä se ei kyllä näytä haittaavan, mutta minua se häiritsi sen verran että piti lähteä metsästämään sopivampaa - jälkiä jättämätöntä - vaippaa. Ainoastaan L-koon Swaddlebees vaippa (tasku ja AIO) on nyt sellainen joka ei painaumia jätä. "Sattumalta" kaavakin siihen oli jo valmiina. Joten siitä muokkasin etutarrallisen version, hieman etureunaa korottaen.
Näin syntyi testivaippa.
 Pääkallo kuvioista br-pullia ja kuivaliinaneulosta, etutarrallisena. Testikäyttö osoitti vaipan olevan erittäin hyvä, ellei täydellinen - siis myös jälkiä jättämätön. Joten samalla kaavalla piti tehdä heti useampikin.
 Kankaat omista varastoista. Kaikissa sisäpintana ruskea coolmax ja edessä tarrakiinnitys.
Näitä pitää väsätä vielä monta-monta-monta. Nimittäin täällä lähtee koko vaippakaappi uusiksi muutamaa yövaippaa ja aitoa Swaddlebees taskua lukuunottamatta.

*****
Villahousuja Kestovaippayhdistys ry Turun seudun vaippalainaamoon.
Molemmat on omaa mallia, isommat kokoa L (jotain jenkkilän lankaa sekä hippasen patonssia) ja pienemmät kokoa NB (hahtuvaa). Noita pienempiä tulin tikuttaneeksi kahdet.

2 kommenttia:

  1. mistäköhän saisi inspiraation itsekin tuohon vaippojen ompeluun? kun ei yhtään nappaa mutta kertisten käyttökin ottaa päähän...

    VastaaPoista
  2. Pakko mikä pakko. Siinä se :) Mulla ois inspistä enemmänkin mutta hitsi vie kun ei oo aikaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!