keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Sutta ja sekundaa

Meillä ei keittiön puolella todellakaan hääri mikään mestari.. 

Joulun tienoilla tulin Tiimarista ostaneeksi piparkakkumuotti setin jolla saa loihdittua "hienoja" piparkakkukuusia. Ensinnäkin piparitaikina meni ihan päin metsää. Toiseksi, eipä toi koristelukaan kovin ihmeellinen ole.
Mutta siitä huolimatta kuusi tuli tuhottua!
Paketissa oli 10kpl erikokoisia tähtiä ja kuusessa jokaista kokoa on kaksi. Alimpaa ja latvatähteä lukuunottamatta, tein jokaiseen tähteen keskelle pillillä reiän ennen paistoa. Näin kuusi pysyy kasassa grillitikun avulla. Se helpottaa kuusen tuhoamista, sillä näin jokaisen tähden saa helposti erilleen.
Ensi jouluna taidan ostaa taikinan pakastealtaasta. - Tosin näin taisin sanoa jo edellisjouluna.

*****
Eikä tämäkään kakku kovin edustuksellinen ole, mutta se saa "kunnian" päästä blogattavaksi, ihan vain siksi että ylitin itseni toteuttamalla täysin maidottaman täytekakun! Se onnistuu jopa tällaiselta -ei jauhopeukalolta -

"Olipa kerran karhuperhe, äiti-karhu, isä-karhu ja kolme karhun pentua. He muuttivat betoniviidakosta idyliseen saaristolaismaisemaan metsän keskelle. Sinne mäen päälle kohosi uljas keltainen talo, jonne äiti karhu kutsui kaverinsa kylään.."
 ... tuliaisiksi taioin epämääräisen teelmyksen joka on esittävinään täytekakkua. Mutta todellakin, pointti on siinä että karhu perheen maidottomat lapsetkin voivat sitä syödä!
Pohjana ihan perussokerikakkupohja. Joka " ei mennyt niin kuin strömsöössä." Tämä kakku oli kokeiluversio kakkuvuoalle, jonka siskoni toi jenkkilästä. Tarkoitus oli saada shakkiruutukakku, mutta ruudut meni sekaisin. Eihän se makuun vaikuttanut, mutta eipä näyttänyt siltä kuin piti.
Välissä mansikoista, maidottomasta vispi"kermasta" ja liivatelehdistä tehty täyte. Kakku on kuorrutettu maidottomalla vispi"kermalla" johon sekoitin joukkoon 1prk maustamatonta soijatuorejuustoa. Suhde 2prk vispiä ja 1 prk tuorejuustoa ei ollut riittävä pursotuksille, joten ne ovat mitä ovat.

Kyseessä oli ompeluseuramme ensivierailu uudessa kodissa, joten ompeluseuralaiset antoivat tietysti myös tuparilahjan. Se oli kirjoitettuna tämän kortin sisään:
Pikainen korttiväkerrys edellisenä iltana. Kortin sisällä lupailimme kustantaa ompeluseuramaiseen tapaamme talon emännälle matkan Tallinnaan :) Sitä siis odotellaan!

*****
Pikaiset kortti väkerrykset ovat minulle ominaista. Tässä muutama tunti ennen treffausta pikainen kortti väkerrys synttäreitä viettävälle kaverilleni.
Kortin mukana meni kimpputulppaaneja - joissa kukkia oli "tarvittava määrä" - ei siis kuvassa olevat tulppanit, ne sain appivanhemmilta hääpäivänkunniaksi. - sekä yksi näistä lumiukkosoppa pusseista.

3 kommenttia:

  1. Nyt kuules lakkaat vähättelemästä herkkujasi! Tällaisen keittiötörpön silmään kuusi on varsin komea ja täytekakkukin oli ihan sen näköinen kuin täytekakun kuuluukin. Ja tuotti myös minulle maitodieettiläiselle suurta herkutteluonnea! PS. Surffailin vähän askartelusivuja ja totesin, että saat pitää sitten askartelukurssin seuraavaksi :)

    VastaaPoista
  2. Karhuperheen emäntä yhtyy unisukan sanoihin. Kakku oli hyvää ja maidotonta ja näytti ihan kakulta, se on pääasia! Emäntä myös kiittää ja kumartaa niin lahjasta kuin kakustakin!

    VastaaPoista
  3. No, joo. Kyllähän toi nyt kakulta näytti - epäonnistuneelta sellaiselta. Pursotettava tökötti oli liian löysää, joten niistä ei tullut sellaisia kuin piti. Kakun koristelu on muutenkin mulle ihan utopiaa. Sen taidon haluisin vielä joskus oppia. Siis kunnolla. Kyllä nyt näilläkin taidoilla syötäviä kakkuja saa aikaan, mutta mutta.. se ei riitä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!