keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Lempparihaalari on Mustikka!

Ottobre 6/2009 -lehdestä löytyvä Mustikkahaalarin kaava on mun ehdoton suosikki. Niitä on tullut tehty jo aika monet. Ja varmasti vielä näidenkin jälkeen tullaan monet tekemään :) Enkä vain minä ole näihin ihastunut...
Siilit & Sienet -joustofroteehaalari on kokoa 86cm.  Neiti Aurinkoiselle tämän tein ja typy käytti sitä kerran tai pari. Sen jälkeen jäi kaapin pohjalle, sillä haalari oli aivan liian suuri meidän pienelle typykälle. Tätä kangasta on vielä jäljellä, joten halutessani voin tehä neidille uuden - niimpä tämä yksilö jatkoi matkaansa kaverini tytölle, jolle haalari oli sopivamman kokoinen.

Kaverien pyynnöstä syntyivät myös nämä 62cm -kokoiset mustikat.
Turkoosi piparikukka on joustofroteeta, hennon vaaleanpunainen Hilcon velouria.

  

*****
Joulukuun alussa koitin antaa jouluiloa lapsille - osallistumalla Joulupuu -keräykseen näillä ompeluksilla. Tallinnan tuliaisina tuodusta parin metrin joustofroteepalasta syntyi joulupuukeräykseen menneiden mustikoiden ja kypäräpipojen lisäksi myös jotain omillekin tytöille.
Mustikkahaalari kokoa 80cm neiti Aurinkoiselle (Nalle Puh -tyyny on peräisin näistä jenkkiläkankaista) &
Liivimekko kokoa 116cm neiti Helmiäiselle.
Parin metrin pala tuli käytettyä aika tarkalleen että se riitti yhteen liivimekkoon, kahteen kypäräpipoon ja kolmeen mustikkahaalariin :)

1 kommentti:

  1. Ai vitsi, tuo sienet ja siilit sopii tuohon haalariin tosi hyvin! Harmi vaan kun tuo neiti ei taida noihin haalareihin enää syksyllä mahtua tai sitten täytyy ruveta suurentamaan kaavaa rankalla kädellä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!