torstai 17. helmikuuta 2011

Voihan paita! ja pipo.

Tässä jo alkaa toistamaan itseään, mutta Hyväksi todettua kannattaa käyttää..
Neiti Helmiäisen entiset hoitokaverit täyttivät 5-vuotta. Tokihan siis kaksospojille piti jotain ommella, ja mitäpä muutakaan kuin nämä hyväksi todetut traktoripaidat! Hihoja varten piti tilata uutta kangasta, mutta etu- ja takakappaleet ovat siitä samaista traktorikankaan palasta. Ja vielä siitä näyttäis riittävän yhteen samanmoiseen.
Lahjansaajina olevat kaksospojat ovat sen verran samannäköisiä, että pientä eroavaisuutta paitoihin oli pakko laittaa - pääntien ja hihansuiden kanttaukset ovat eriväriset. Paketteihin kätkeytyi myös pikkuautot, ettei menis ihan pehmoiluksi.
*****
Neiti Aurinkoinen rakastaa muumeja. Kun kirpparilla eteen sattui aikuisten keltainen muumi t-paita kokoa M, jolla oli hintaa vajaa 2e - Se oli pakko napata mukaan. Paita palasiksi ja tovi ompelukoneella - ja tulos on tässä:

Pitkähihainen paita kokoa 92cm. Kaavat on muokattu Ottobren CW 301-kaavaarkista. Neiti Aurinkoisen lempipaita!
Paidan paloista riitti kangasta myös nuken paitaan. Kaavat "Nuken omat vaatteet"-kirjasta, samat kuin tässä.

*****
Pikaisena välityönä tekaistu kypäräpipo.
 Tätäkin Suuri Käsityö-lehdestä löytyvää kypäräpipon kaavaa on tullut useasti käytettyä. Tällä kertaa pipo tuli neiti Helmiäisen kaverille. Mustasta trikoosta ja resorista. Koko 110/120cm. Hyvä ja napakka aluspipo koviin pakkasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!